- koko perheen venekauppa
 
 
 
 
 
 
TES YACHTS on ollut markkinoilla vuodesta 1980, jolloin suunnittelija ja yrityksen omista Tomasz SIWIK perusti yrityksen. Jo 30 vuoden ajan yritys on toimittanut veneitä vaativille asiakkaille. Asiakkaat arvostavat TES Yachts purjeveneiden toiminnallisuutta, ergonomiaa ja merikelpoisuutta yhdistettynä korkeaan veneenveistotaitoon. Veneet voidaan varustaa joko kääntökölillä, jolloin ne ovat traileroitavissa tai kiinteällä kölillä (ei 550 Master). Jokainen TES purjevene suunnitellaan ja valmistetaan asiakkaan toiveiden mukaan.
 
Veneiden rungot ovat käsin laminoidut vähintäin 10 kerroksella vedenpinnan alapuolisilla alueille. Kannet ovat kerrosrakenteisia (Airex™ closed cell rigid foam impermeable to water). Nämä takaavat veneiden pitkän iän (erittäin vahva rakenne ja homeen estokyky). Kaikki kaapistot kiinnitetään runkoihin laminoimalla, ja myös rungot yhdistetään kansiin laminoimalla ne sisäpuolelta, jolloin rakenne on samanaikaisesti jäykkä ja vesitiivis. Korkealaatuinen gelcoat säilyttää värinsä pitkään.
 
Seuraavat piirteet ja ominaisuudet ovat tyypillisiä TES Yachts purjeveneille:
 • tasainen kansi leveillä sivukulkureiteillä sekä kahdet mantookivaijerit.
 • syvä istuinlaatikko tarjoaa hyvän suojan miehistölle (korotetut laidat). Saranoitu peräpenkki helpottaa maihin kulkua sekä turvalliset tartuntakaiteet tikkaiden molemmin puolin.
 • keulan vesilinjassa pieni bulbbi.
 • köydet on johdettu istuinlaatikkoon, jolloin venettä voi käsitellä yksin.
 • etukaide on varustettu penkillä, jonka yli pääsee kätevästi maihin ja/tai siinä istua purjehduksen aikana.
 • kääntököli, joka kääntyy taakse kun se osuu esteeseen.
 • kiinteä painolasti veneen pohjalla lisää vakautta ja veneen omaa oikaisukykyä (self righting) jopa silloin kun lisätään ylimääräistä painoa maston huippuun.
 • taittoperäsin, jonka nosto-/laskuköydet mahdollistavat nopean peräsimen hallinnan.
 • toiletissa sama seisomakorkeus kuin salongissa
 • maston kaatojärjestelmä toimii yhdellä köydellä. Maston sivussa myös lyhyemmät sivustaagit, jotka pitävät maston suorassa noston/laskun aikana.
 • CE sertifiointi
 
Nykymallisto koostuu TES Master, TES 678/720 BT, TES 28 ja TES 32 Dreamer veneistä, joiden pituudet vaihtelevat välillä 5,50 m ja 9,68 m. Ensin pitää miettiä missä purjehtii, kuinka ison veneen oikeasti tarvitsee, pitääkö olla kääntököli tai kiinteä köli, onko sisämoottori tarpeellinen ja purjehtiiko mieluiten pinna- tai ruoriohjauksella. Kaikissa veneissä on korkea perusvarustetaso, ja venettä voi vielä personoida runsaasta lisävarusteluettelosta.
 
TES Yachts purjeveneet ovat laatuveneitä alusta loppuun.
 
Tutustu mallistoon oheisesta esitteestä: TES Yachts purjevenemallisto. 
 
Voit tutustua veneisiin myös TES Yachts:n omilla kotisivuilla.